Broodbakmachine onderhouden

Als je een broodbakmachine hebt aangeschaft wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk plezier van beleven. Daarom is het zaak om naast het goed schoonmaken van de machine, de broodbakmachine óók goed te onderhouden. De broodbakmachine onderhouden is belangrijk om er zeker van te zijn dat je altijd bent verzekerd van een goede kwaliteit brood en dat het zelf thuis brood bakken wel schoon gebeurt.

Controle

Controleer regelmatig of alle onderdelen van de broodbakmachine nog wel naar behoren functioneren. Controleer de pan of de anti-aanbaklaag niet aangetast is en bekijk de kneedvleugels of er geen onderdelen los zitten. Mochten er onderdelen vervangen moeten worden doe dit dan zo snel mogelijk.

De broodbakmachine onderhouden is voor je eigen veiligheid. Als je merkt dat het brood niet zo goed meer omhoog komt of niet bruin wordt dan kan het zijn dat er iets niet in orde is met de thermostaat die verantwoordelijk is voor de temperatuur in de broodbakmachine.  Alle instructies kun je terugvinden in de handleiding.

Bij het broodbakmachine onderhouden hoort ook het bekijken of de deksel nog goed opengaat en sluit en of er geen vuil of deeg in de machine zelf terecht is gekomen.

Kneedvleugels

Om ervoor te zorgen dat je kneedvleugels langer mee gaan, is het aan te raden om deze voor het bakproces te verwijderen. Je kunt dus zodra de machine klaar is met kneden, de deksel openen en de vleugels verwijderen alvorens de machine overgaat op het bakprogramma. Dit is niet alleen goed voor het behoud van je onderdelen je voorkomt hier ook nog eens mee dat je verse brood aan de onderkant gaten heeft van de vleugels. Als je later het brood in mooie plakken wilt snijden zal dit dus beter gaan.

Om er voor te zorgen dat de kneedvleugels soepeler door het deeg kunnen kneden en daardoor langer meegaan kun je deze voor het behoud van je broodbakmachine een beetje invetten met wat olie.

Bederfelijke ingrediënten

Het is ook zaak om niet de uitgestelde timer te gebruiken als je verse melk of eieren toevoegt aan je deeg. Omdat het bakproces niet direct zal beginnen kunnen deze ingrediënten gaan bederven wat zorgt voor een onaangename geur in de broodbakmachine en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Deze winkel is nog niet actief! bestellingen worden niet in behandeling genomen.